Tekst

Søkbar NorBase

norbase-sok-litenJeg har laget en måte å se/søke i Norbase som jeg ikke har sett før. Idéen kom fra et gammelt windows program jeg så for lenge siden som heter Chess Explorer. Dette er en slags nettutgave av programmet.

Se programmet her!

Det skulle ikke være så vanskelig å finne ut hvordan det virker, klikk rundt om kring og flytt brikkene ved å klikke og dra, eller bruk mappetreet til venstre. Det er også mulig å finne partier ved å søke i en gitt posisjon.
NB! Internet Explorer har noen problemer med programmets 'slipp og dra' funksjon, men fungerer hvis en benytter mappetreet til venstre.
Andre nettlesere som f.eks. Firefox fungerer utmerket.
Ellers har jeg funnet ut to ting om NorBase:
  • Torben heter Myhrvold i alle partiene hans. Så for å finne han må man altså søke på Myhrvold.
  • Det eneste åpningstrekket som ikke er spilt i en norsk turnering er Sa3. Hva med å ha tematurnering med Sa3? Det er nok ikke det beste åpningstrekket, men man kommer i hvert fall veldig kjapt ut av alt som er av åpningsteori.
Kommentarer (2) Add Comment
68
Internet Explorer
skrevet av Guttorm Fjørtoft den 12. september. 2009

Fikk melding om at det ikke virka i Internet Explorer. Endra litt slik at koden som setter opp sida ikke starter før diverse anna javascript er lasta. Så nå ser det ut til å virke. Men det er litt synd at så mange bruker en nettleser som suger. Jaja.
Rapporter
stem ned
stem opp


Stemmer: +1
0
Veldig bra!!
skrevet av Pål Skogli den 15. september. 2009

Dette var en god nyhet smilies/smiley.gif

Takker og bukker

Pål Skogli.
Rapporter
stem ned
stem opp


Stemmer: +0

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt
 
password
 

busy

Kontonummer SLSL

4202 45 99471