Tekst

BNbank Blitz Norway 2009

bnbankLørdag 31. oktober braker det løs igjen. I seks norske byer - Oslo, Porsgrunn, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø - skal det konkurreres i lynsjakk på kjøpesentre. Turneringene er åpne for så vel nye som erfarne spillere, man trenger ikke være medlem av et sjakkforbund eller en sjakklubb. Vinnerne av byturneringene går videre til den store finalen i Oslo lørdag 28. november. Der får de konkurrere mot 10 inviterte toppspillere om en premiepott på 74 000 kroner.

Det ligger an til å bli et sterkt heat i finalen i BNbank Blitz, som spilles på Oslo Sentralbanestasjon lørdag 28. november. Blant de ti inviterte spillerne finner vi norske Magnus Carlsen som bare 18 år gammel er regnet for å være en av de fremste kandidatene til å bli verdensmester i sjakk. Magnus Carlsen er nok den de fleste tipper går av med seieren i årets finale, men blant spillerne finner vi også sterke utfordrere som Peter Heine Nielsen fra Danmark, som er rangert som Nordens nest sterkeste spiller. I finalen har vi også to av verdens beste kvinnelige spillere, Victoria Cmilyte fra Litauen og Monika Socko fra Polen. Stormester Monika Socko vant nylig den sterkeste internasjonale sjakkturneringen som noensinne er arrangert i Nord-Norge. Les mer om spillerne her.

Turneringens hjemmeside

Arrangør
Trondheim Sjakkforening

Sted
City Syd

Turneringsform
5 min. pr. spiller pr. parti

Premiering
1. premie: plass i finalen i Oslo 28. november (inkl. reise og opphold)

Kontaktperson
Christian Laverton, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Kommentarer (0) Add Comment

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt
 
password
 

busy

Kontonummer SLSL

4202 45 99471