Tekst

Illusjonisten Derren Brown slår 9 spillere

Dette var en av de mest underlige av illusionisten Derren Brown 's e tricks i sin TV-serien "Trick of Mind", men det er en av de mest enkle. Derren Brown avslører noen ganger hvordan han gjør sitt triks etterpå, og på mange måter er dette mer underholdende enn selve trickset i seg selv.

Brown samlet ni høyt kvalifiserte sjakkspillere, inkludert flere GM, IM og FMer. Han plasserte dem rundt i en sirkel med skillevegger slik at de ikke kunne se hverandre. Brown, som hevder han har ingen ferdigheter i sjakk, gikk rundt sirkelen og spilte alle ni menn samtidig.Hans resultater ble fire seire, tre tap og to remiser.

Så hvordan greide Brown å gå til topps?

Enkelt - han spilte ikke sjakk i det hele tatt!

Å forklare hvordan han gjorde det, vil jeg merke ni spillere fra A til I. Browns første skritt var å koble sammen spillere i par. Så spiller A ble koblet sammen med spilleren B, C til D, E med F og G med H. Spilleren I kobles ikke til noen.

Så Brown begynte med spilleren A der A flyttet først med hvit. Brown gjorde ikke sitt flytt ennå, men flyttet til neste spill. Han hadde memorert spiller As første trekk og i hans parti med spiller B, åpnet Brown med hvit og kopierte ganske enkelt spiller As første trekk. Brown gjentok denne taktikken og skapte en situasjon hvor parene bare spilte mot hverandre, ikke Brown. Ved å fortsette på denne måten, var Brown garantert å  sikre seg halvparten av poengene mot disse topp ratede sjakkspillerne.

Men vent litt!

Hva med spiller I?  Brown kan oppnå balanse i poeng ved å la de 8 spillerne spille mot hverandre, men hvordan greide han å vinne konkurransen? Kun ved å slå spiller I!

Her er det Derren Brown sparker deg i ballene med noe spektakulært, akkurat når du tror du vet hvordan han gjorde det.  Brown plukket den svakeste av gruppen av spillere som spiller I, og faktisk spiller han et 'ekte' parti sjakk med ham.  Selv om spiller I ikke var en GM og bare en ung spiller, var han fortsatt en av de gode unge spillerne i Storbritannia.

Hvordan Brown slo denne mannen er fortsatt mystisk. Er han mye mer erfaren i sjakk enn han hevder?  Gjorde han bruk av psykologisk lureri for å overvinne den overlegne spilleren? Jeg tror den eneste person som vet dette med sikkerhet er Derren Brown selv.

Å ja - Brown også åpnet en forseglet konvolutt hvor han hadde forutsett det nøyaktige antall brikker igjen på hver spillers bord. Selv om han har forklart mye av trickset sitter du fortsatt igjen og spekulerer hvordan gjør han det....?

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

Kommentarer (0) Add Comment

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt
 
password
 

busy

Kontonummer SLSL

4202 45 99471