Tekst

Nyheter

Klubbmesterskapet 2011

Sist oppdatert søndag 25. september 2011 17:18 Skrevet av Kapitàn

brdslsl2
[Her ser vi Bård i kjent stil!]

Thor Arne Wullum ble klubbmester knepent foran Bjørn og Guttorm som spilte stikkamp om 2. plassen.
Betenkningstid 20 min. på partiet og 11 sek. i tillegstid(!)

Thor Arne    9,5
Bjørn           9
Guttorm       9
Henrik         8,5
Birg             8
Bård            6
Dag             5
Claes           4
Pèr              3
Morten        3
Maxim         1
 

Nye ratingtall

Skrevet av Birger Kvam

Arentz Roald       Svartlamon      1610 
Høglund Claes Svartlamon 1100
Karlstrøm Henrik Svartlamon 1407
Kvam Birger Svartlamon 1391
Næss Jan Olav Svartlamon 1130
Wessel-Berg Dag Svartlamon 1230
Wullum Thor Arne Svartlamon 1612

   

Uavgjort mot TSF 3 og 4. plass i serien

Sist oppdatert onsdag 16. mars 2011 07:50 Skrevet av Birger Kvam

Det ble nok en uavgjort i seriens siste kamp mot TSF 3. Dermed havnet vi til slutt på 4. plass i serien. Vi gratulerer TSF 3 med seieren og ønsker Stjørdal lykke til i 1. div neste år. Vi staser på å komme sterkere tilbake neste år.

T.A.Wullum - J.I.Brekke 1-0
L.Bang - E.Fagerbekk 1-0
B.Kvam - T.Kokkvoll 0-1
J.O.Næss - E.Hvidsten 0-1

Trondheim 3     6     4     2     0     15,0     10      
Stjørdal             6     3     2     1     15,0     8      
Byneset             6     3     2     1     13,0     8      
Svartlamon       6     2     3     1     13,0     7      
Trondheim 4     6     2     1     3     12,0     5      
Trondheim 6     6     2     0     4     10,0     4      
Trondheim 5     6     0     0     6     6,0     0      
   

Svartlamon - Stjørdal uavgjort 2-2

Skrevet av Birger Kvam

Vi fikk besøk fra Stjørdal i dag, og det ble et spennende oppgjør. Thor Arne Wullum lå lenge godt an mot Øyvind Ukkelberg på 1.bord med kvalitet over, men overså dessverre en mattrussel og ble den første som måtte kaste inn håndkleet. W. Grønbech overså en sjakk som førte til tap av tårn mot Jan-Olav Næss og dermed 1-1. På 3. bord ble det et langt og jevnt parti mellom Jon A. Stokhaug og Birger Kvam. Men 3 fribønder ble vanskelig å stoppe og så var vi plutselig i ledelsen. På 2. bord spilte Henrik Karlstrøm og Svein Johansen dagens desidert lengste parti. Henrik kom tidsnød og måtte gi et tårn for løper og bonde. vi håpet i det lengste men Henrik måtte strekke labb til slutt og dermed endte lagmatchen 2-2.

   

Seriesjakken 13.02.11: TSF 5 - SLSL: 1.5 - 2.5

Sist oppdatert søndag 13. februar 2011 23:34 Skrevet av Henrik Karlstrøm

cimg0160

I seriesjakkens runde 5 vant SLSL en knepen seier mot Trondheim 5. Jan-Olav sikret første poeng med hvit mot Tarjei Benjaminsen. Henrik møtte Tore Hauan med svart. Hauan ofret tidlig en bonde i en nimzo-indisk åpning, men fikk lite ut av den, og svart rodde til slutt i land et sluttspill hvor begge fikk ny dronning. Bård holdt lenge ut på fjerdebord, men måtte til slutt se seg slått av Morten Moe etter å ha oversett en kombinasjon. Thor Arne ble stående veldig jevnt i en d4-åpning som transponerte til en caro-kann, men ga bort en bonde etter å ha rotet med trekkrekkfølgen mot Gaute Ferstad. Med springer mot løper så det skummelt ut, men Thor Arne reddet seg til et komplisert sluttspill med mange nok svindelmuligheter til at Ferstad syntes det var tryggest med en remis. Nå gjenstår de to topplagene i de to siste rundene, og begge kampene må vinnes skal vi ha noen sjanse på toppen i år. Så da får vi vel bare vinne, da...
   

Innbetaling av kontingent

Sist oppdatert søndag 16. januar 2011 20:52 Skrevet av Birger Kvam

På årsmøtet ble det vedtatt at det koster 600 å være medlem, samt 200 for de som ikke ønsker medlemskap i NSF.
Vennligst betal så snart som mulig til vår bankkonto. Referat fra årsmøte kommer etterhvert.

Kontonummer SLSL

9722 16 86865
   

Seriesjakkens runde 3 og 4 i helga

Sist oppdatert søndag 16. januar 2011 21:45 Skrevet av Birger Kvam

ta-roald
I første runde hadde vi walk over, mens det ble et knepent tap mot veteranene i Tsf4 i runde 2. I helga var det dobbelrunde som endte med en uavgjort og en seier. Lørdag var Byneset verter. Dag Wessel-Berg var først ferdig på 4. bord mot Bernhard Hegelund. En strategisk feil av Dag gjorde at Bernhard fikk et knusende angrep, og Dag måtte fram med labben. På 2. bord spilte Henrik glimrende mot Ole Jacob Hegelund og fikk dermed balanse i regnskapet. På 3. bord spilte Birger Kvam mot Hans B. Andreassen i et jevnt og spennende parti. Andreassen gjorde et dårlig trekk i tidsnøden og  Birger sto med en fribonde da røyken hadde lagt seg, noe som holdt til seier. På Førstebord sto Roald lenge meget godt mot Svein Solem, men Svein Solem fikk inn et springertrekk Roald hadde oversett og kunne ikke hindre Solem i få inn bonde på forvandlingsfeltet. Dermed ble lørdagens resultat 2-2.
birg-henrik
På søndag spilte vi mot Tsf 6. Henrik ble først ferdig med seier over Sigve Sundbø. Deretter greide Birger å vinne med kvalitet under mot Eivind Bruaset. Bruaset fikk tidlig tårn for springer, men Birger fikk en meget sterk dekket fribonde på d6 og Bruaset ble nødt til å ofre et tårn da bonden kom på d7. Thor Arne spilte et sykt parti mot Øistein Iversen, der Iversen sto til vinst i midtspillet, men Thor Arne fikk to plagsomme bønder i Iversens kongestilling, og fikk rasket med seg en sentrumsbonde og sto plutselig meget godt. Meget godt spilt av Thor Arne i tidsnøden. På førstebord ga Roald bort en bonde mot Vegard Stene, det ble allikevel et langt og jevnt parti hvor partene hadde hver sin fløy med fribønder. Undertegnede fikk ikke med seg hva som skjedde på slutten, men Stene gikk av med seieren. Vi fikk dermed vår første seier i sesongens seriesjakk med 3-1.
   

Klubbmesterskapet i hurtigsjakk 2010

Sist oppdatert mandag 18. oktober 2010 13:27 Skrevet av Kapitàn

Turneringen ble avsluttet med favorittseier til Torben S. Myrvold, knepent foran Bjørn Moen og Thor Arne Wullum. Begge knabbet til seg et halvpoeng hver mot vinneren.
Myrvold feilberegnet overgangen til et bondesluttspill mot Bjørn som endte med Dame mot radbonde hvor Kongen er for langt unna.
Wullum offret bonde i en lukket sicilianer for behagelig offiserspill.
Offiserene fikk etterhvert alt for mye trykk og rom og etter et sentrumsbrudd så det kvelende ut. Myrvold luktet faren og offret Dame og bonde for Tårn og Løper. Murte seg deretter inn i en bortimot ugjennomtrengelig borg på kongefløya. Partene tok raskt remis.

11 deltakere, betekningstid: 17.0 (første primtall over lynsjakk grensen!)

God premiering og høy stemning som alltid i klubben.

   

Endelig seier! Slsl -Tsf 4-3

Sist oppdatert søndag 15. august 2010 10:34 Skrevet av Birger Kvam

imag0189På oppfordring av Bent Hestad ble vi bedt om å legge ut et lite referat av vår opplevelse av 3. kamp i kafesjakk mellom Svartlamon Sjakklag (slsl) og Trondheim Sjakkforening (tsf). Det ble for første gang seier til slsl med sifrene 4-3. Dermed står det fremdeles likt både poengmessig og individuelt, 1.5 lagpoeng og 13,5 individiuelle poeng pr lag på 27 partier. Vi satser på en avgjørende duell i oktober-november.

Svartlamons lagpoeng ble sanket av Bård Inge Singstad, Dag Wessel-Berg og Clas Høglund mot hhv. Paul Ivar Johansen, Aleksander Berezkin og Bent Hestad. FM Torben Myrvold - FM Jarl Ulrichsen og Bjørn Moen - Gaute Ferstad spilte remis i sine partier. Dagens helt for Svartlamon er uten tvil Clas Høglund som hentet inn det siste poenget i dent siste og avgjørende partiet mot Bent Hestad, da var stillingen 3-3. Spillerne hadde 7-8 minutter hver på klokkene. Clas behersket presset på en utmerket måte og dro hjem det nødvendige helpoenget i et veldig jevnt og spennede parti.

Vi håper at TSF tilgir oss en smule overdreven seiersglede, Vi er glade og stolte over å endelig  ha slått Trøndelags desidert største sjakklubb,  dog i en uformell sammenheng.

Vi gleder oss til nytt oppgjør i høst!
   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kontonummer SLSL

4202 45 99471